Σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας
Συνταγές
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό, γευστικό μπολ σούπας με ψητή κολοκύθα. Η συνταγή της Χριστιάνας Μαραγκού για κρεμώδη σούπα κολοκύθας, εμπλουτισμένη με γάλα καρύδας, συνδυάζει όλες τις πλούσιες, ψητές γεύσεις του φθινοπώρου.
Υλικά για τα ψητά λαχανικά:
• 2 κρεμμύδια για μια ελαφριά γεύση γλυκάδας
• 1 φλιτζάνι ντοματίνια για μια έκρηξη οξύτητας
• 1 μικρή κολοκύθα, κομμένη στη μέση – ο πρωταγωνιστής της συνταγής!
• 1 κομμάτι σκόρδο για βάθος και άρωμα
• 2 μεγάλες πατάτες για επιπλέον κρεμώδη υφή
• 4 καρότα για φυσική γλυκύτητα
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες:
Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε στους 160°C για 1,5 ώρα.
Αφού ψηθούν, πολτοποιήστε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν λεία, και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σε χαμηλή βράση. Προσθέστε 500ml κρεμώδες γάλα καρύδας για μια έξτρα βελούδινη υφή που θα κάνει κάθε κουταλιά ξεχωριστή!