ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζυμαρικά με πέστο απο σπανάκι

Συνταγές

Η συνταγή για ζυμαρικά με πέστο σπανακιού της Χριστιάνας Μαραγκού.

Υλικά:

• 500g ζυμαρικά
• 3 ματσάκια σπανάκι, βρασμένο
• 1/4 φλιτζάνι από το νερό όπου βράστηκε το σπανάκι
• 1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
• 60g τριμμένη παρμεζάνα
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Χυμός από 1/2 λεμόνι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

1.Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη αλλά κρατήστε και λίγο απο το νερό τους για να δέσει η σάλτσα στη συνέχεια.

2. Βράστε το σπανάκι και στη συνέχεια μεταφέρετέ το αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρηθεί το ζωηρό πράσινο χρώμα του.

3. Στύψτε το σπανάκι για να απομακρύνετε την περιττή υγρασία και τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι, προσθέστε το νερό από το σπανάκι και τα ζυμαρικά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.

5. Σερβίρετε ζεστό, με επιπλέον παρμεζάνα από πάνω.

Related